Vanakleiva 291 moh

Vanakleiva

Vanakleiva ligger i Sørum kommune, helt på grensa til Fet. Her er det benker å sitte på og postkasse med besøksbok der du kan skrive inn navnet ditt. Turen inn går på skogssti. Den er ikke egnet for barnevogn eller rullestol. Ved turmålet er det svært bratt ned til Vanakleivdalen, noe det er greit å være klar over så ingen forviller seg for langt ut på kanten. Her er det flott å sitte i sola og nyte utsikten mot sørøst!

Vanakleiva 291 moh
Vanakleiva 291 moh

Det mest barnevennlige utgangspunktet for turen er fra parkeringen tvers over veien for skytebanen ved Brattåsen langs Fv 170 på Fetsiden av kommunegrensa. Korteste vei er å følge stien langs vestsiden av Abbortjern og følge skiltingen derfra. Tur/retur denne veien er det ca 4 km å gå. Det er også mulig å gå en runde, det er noe lengre, ca 5 km. Da går man tilbake til siste kryss på returen og følger skilting til «Abbortjern nord». Begge disse alternativene er fine turer med barn helt ned i 5 års alder.

lommekjent.no ligger enda en alternativ rute. Det står at denne runden er drøye 4 km, men dette må være i luftlinje da den er lengre enn de andre alternativene. Tiden som står beregnet her er for voksne.

Det er også mulig å gå opp fra Vanakleivdalen, men det er da en ganske bratt stigning opp.

Skiltingen er ikke gjennomført i alle kryss, så ved første besøk kan det være greit å følge anbefalt rute før man prøver andre alternativer.
Skiltingen er ikke gjennomført i alle kryss, så ved første besøk kan det være greit å følge anbefalt rute før man prøver andre alternativer.

Her kommer kart etter hvert!

Legg igjen en kommentar