Kartet viser hvor skøytebanene på Dulpemyra ved Ramstadskogen og Pålsebakken på Nerdrum ligger. I tillegg er beste utgangspunkt for å gå på skøyter på Svellet markert.

Skøytebaner i Fet

I Fet kommune er det to skøytebaner som sprøytes. Skøytebanen på nedsiden av Pålsetunet på Nerdrum i Fetsund sprøytes av Nerdrum vel. Oppdatert informasjon om skøytebanen ligger på Nerdrum Vels facebookside. For kart se Google Maps.

Skøytebanen på Dulpemyra ligger like ved fylkesvei 170 (retning Bjørkelangen fra Fetsund) også kalt Kompveien, like ved Ramstadskogen barnehage på Roven. Oppdatert informasjon om skøytebanen ligger på facebooksiden Dulpemyra. For kart se Google Maps.

Åkrene Vel har nyåpning av sin skøytebane i februar 2016. Se oppdatert informasjon om skøytebanen her. For art se Google Maps.

Ved gode forhold for skøytegåing på vann utmerker Svelle seg som et fantastisk område å boltre seg på. Isen legger seg raskt siden det er svært grunt. Ved ekstra gode forhold kan man gå helt over til Rælingen på skøyter. Men vær obs på at det kan være usikker is i «renna» der Nitelva renner fra Lillestrøm til Øyeren. I denne «renna» er det ekstra strøm og dypere langs land. Det ligger nær land på Rælingen-siden. Beste utgangspunkt er på «stranda» nedenfor Lundveien. Man kan parkere eller ta toget til Nerdrum stasjon. Derfra er det en liten rusletur på i underkant av 300 meter. Gå langs jernbanelinja – på siden nærmest vannet og retning Lillestrøm (langs Lundveien). Veien ned til vannet går av til venstre etter 100 – 150 meter.

På Svelle mellom Fet, Rælingen og Lillestrøm kan det være supre forhold for skøytegåing på natur-is!
På Svelle mellom Fet, Rælingen og Lillestrøm kan det være supre forhold for skøytegåing på natur-is!
Skøytebane og akebakke ved Pålsetunet på Nerdrum.
Skøytebane og akebakke ved Pålsetunet på Nerdrum.

Legg igjen en kommentar