På ski i Fet kommune

Hvaltjern er det mest brukte utgangspunktet for skiturer i kommunen.  Fet skiklubb har ansvar for skiløypene på skiarenaen samt treningsløypene i området. Her er det skiløyper laget med kunstsnø når det er for lite naturlig snø, og det er en 2 km lang lysløyperunde. For løyperapport for lysløypa, se her. Langs lysløypa, ved tunet kalt Skauen på Hvalstjern er det både grillhytte og gapahuk med bålplass som er til fri bruk for turgåere. Like ved er det også en do som er åpen. Det er en skihytte noen km fra Hvalstjern, men denne har ikke vært åpen de siste par vintrene. For oversikt over hvor Hvalstjern er, se i Google Maps. Området ved Hvalstjern er ellers et yndet sted også om sommeren – for de skiglade med sin rulleskiløype og for småbarnsforelde i på grunn av sin  langgrunne badeplass og store gressplener.

Norsk folkehjelp i Fet har en vaktbu ved Skauen på Hvaltjern der det av og til er åpent om vinteren. For mer informasjon om når det evt er åpent, se Norsk folkehjelp Fetsund sin facebookside. Fet kommune kjører opp flere ruter i området. Se her for kommunens informasjon om skiløyper. Oppdatert informasjon om skiløyper på skisporet.no.

Enebakkneset: Det ligger en skihytte ved Bølertjenn på Enebakkneset og tilhørende skiløyper. Hytta skal være åpen søndager i vinterhalvåret. Jeg har ikke funnet noen nettside med nærmere informasjon. Tips mottas med takk!

På grensa mellom Fet, Skedsmo og Sørum ligget et område kalt Asakmarka. Beste utgangspunkt for skiturer i dette området er fra Skihytta på Asak som ligger i Leirsund i Skedsmo kommune. Det er laget en egen nettside med turtips, kulturminner og annen informasjon om Asakmarka. Se på nettsiden Farshatten.com for å se tips til skiturer i Asakmarka. Når det er gode snøforhold, kjøres det også opp løyper innover i Asakmarka fra Åkrene i Fet. Informasjon om dette finner du på facebooksidene til Åkrene Vel.

For aking er området ved skøytebanen på nedsiden av Pålsetunet like ved Nerdrum stasjon i Fet svært populært. Se her for mer informasjon om området.

 

Legg igjen en kommentar