Utsikt fra tårnet på Minjarudkollen

Minjarudkollen, Enebakkneset, Fet

Turkart er å få kjøpt i butikken på Neset, Joker Gan og Casa i Fetsund

Dette er et turmål som kan nås fra flere utgangspunkt, og man kan også velge å gå en runde. Letteste adkomst er med parkeringsplassen ved Myrer (se beskrivelse lenger ned på siden) som utgangspunkt. Herfra er det ca 2 km å gå frem til tårnet og besøkskassa på Minjarudkollen  (ca 100 høydemeter stigning). Turen er godt egnet å gå med barn, men er ikke egnet for barnevogn eller rullestol. Mange steder hevdes det at Minjarudkollen er den høyeste toppen i Fet kommune, men andre mener det er Røysekollen syd som har denne tittelen.

Kommunetopp eller ei

Røysekollen Syd ligger helt på grensen mellom Fet og Aurskog Høland, men selve toppen på 350 moh ligger i Aurskog Høland. Det høyeste punktet i Fet på denne toppen er på 348 moh. Minjarudkollen er den høyeste toppen i Fet kommune der toppunktet er i kommunen. Toppen er 339 moh, men har våren 2016 fått sitt eget tårn som stikker opp over tretoppene, og har med det kanskje nådd målet med å være høyeste punkt i tillegg?

Stor dugnadsinnsats

Flotte benker å raste ved. Foto: Gry Støvind Hoell
Flotte benker å raste ved. Foto: Gry Støvind Hoell

Tårnet har blitt bygget på dugnad, og ildsjelene i STYRK har ryddet og merket stier, satt opp postkasse og bygget benker! Våren 2016 fikk Minjarudkollen sin egen Facebookgruppe der det ligger bilder fra byggingen av tårnet. Det kan se ut til at det å spre det glade budskap på Facebook har gjort at Enebakkneset og Minjarudkollen virkelig har blitt satt på kartet for alle i Fet!

Letteste vei il toppen

Tårnet er 13 meter høyt og man får en fantastisk utsikt over tretoppene! En flott tur enten du bare vil nyte utsikten eller du vil overnatte under åpen himmel! Letteste vei opp er fra Myrer helt på grensen mellom Trøgstad og Fet. Parkeringen er ca 800 m fra Rv 22. Herfra er det 2 km å gå på godt merket skogsbilvei og sti. Det er ca 100 høydemeter stigning.

Fin tur med barn!

Parkeringsplassen ved Myrer
Parkeringsplassen ved Myrer

Det er flere veier til toppen…

Minjarudkollen, Enebakkneset, Fet kommune. Foto: Gry Støvind Hoell
Utsiktspunkt like ved toppen av Minjarudkollen. Foto: Gry Støvind Hoell

– man kan gå fra både Linderud, Svartdal og Bøler i tillegg til Myrer, og det er mulig å lage seg en runde. Turkartet Minjarudkollen (utsnitt i vedlagte bilde) gir god oversikt over stiene til tårnet og området rundt. Kartet er laget av Fet O-lag i samarbeid med Per Arne Aas og Leif Taaje. Butikken på Neset og Joker Gan selger kartet i tillegg til Casa i Fetsund.

Legg igjen en kommentar