Fet

Oversikt over muligheter i Fet kommune

Turmuligheter i Fet: Det er mange fine turmuligheter i Fet kommune. En av dem er Minjarudkollen på Enebakkneset der du får vidt utsyn fra det 13 meter høye tårnet. Hit er det flere turalternativer – det korteste alternativet er ca 2 km hver vei. Godt egnet med barn. Se turbeskrivelse til Minjarudkollen her. Et annet alternativ er turen til Vanakleiva. Her er det bademuligheter underveis og fin utsikt. Svært bratt, så pass på barn og hunder ved turmålet! Les mer om turen til Vanakleiva her.

Skøytebaner: I Fet kommune er det to skøytebaner som sprøytes om vinteren, på Dulpemyra og ved Pålsetunet. Disse sprøytes av Velforeninger. I tillegg kan det i gode perioder være strålende skøyteføre på Svellet. Les mer om dette på siden om skøytebaner i Fet.

Skiarena og skiløyper: På Hvaltjern er det skistadion og utgangspunkt for skiturer i Fet. Fet skiklubb har ansvar for skiløypene på skiarenaen samt treningsløypene i området. Her er det skiløyper laget med kunstsnø når det er for lite naturlig snø, og det er en 1,7 km lang lysløyperunde. For løyperapport for lysløypa, se her. Norsk folkehelse har en vaktbu ved Skauen på Hvaltjern der det av og til er åpent om vinteren. Skihytta har dessverre ikke vært åpen de siste årene. Fet kommune kjører opp flere ruter i området. Se her for mer informasjon om skiløyper. På Åkrene kjøres det opp egen skiløype. Info ligger på egen facebooksiden Åkrene.

Museer og kulturminner: Fetsund lenser er et av museene under Akershusmuseet. Det ligger langs Glommas vestbredd rett sør for der bilbrua krysser elva. På museet kan du få en innføring i hvordan tømmerfløtinga på Glomma foregikk. Det var drift ved Fetsund lenser frem til 1985, og museet ble opprettet i 1995. Fetsund lenser har det eneste bevarte fløtingsanlegget i sitt slag i verden. Her er det muligheter for å gå på flåteganger på vannet, leke på lekeplassen, eller ta en tur til Besøkssenteret Nordre Øyeren som er et Våtmarkssenter. Fløtingsmuseet er kun åpent i sommersesongen mens våtmarkssenteret er åpent i helgene hele året samt i skolenes ferier. Der er det mye spennende å oppdage og lære, barnevennlige aktiviteter og kafe. Enkleste adkomst er å ta toget til Nerdrum stasjon eller kjøre til parkeringen ved Fetsund Lenser. Les mer om Fetsund lenser her.

Andre nettsider som er nyttige å kjenne til:

Turorientering i Fet: http://turorientering.no/fetol/

Norsk jeger og fisk har plassert ut en båt i Varsjøen. Denne kan medlemmer få låne! For å booke båten se på deres nettside her.

 

 

 

Mer info kommer etter hvert…