Hytter

Skiforeningen har en fin nettside med oversikt over hytter i Romeriksåsene – Nannestad, Eidsvoll – Nes, Hurdal – Feiring, Gjelleråsen og Lillomarka samt Østmarka vestover rundt Oslo. For å få oversikt over løyper og hytter i dette området, gå inn på skiforeningens nettside k, Markadatabasen. Her kan du søke opp hytter og løyper i det området du ønsker. Åpningstider for de ulike hyttene finner du her.

Områder på Romerike som ikke er inkludert i Markadatabasen nevnes her:

Skedsmo kommune:

Skedsmo skiklubb holder til i Tæruddalen. De driver Ringdalshytta som ligger i Gjerdrum kommune. Hytta har åpen kafe når det er skisesong, men den er også åpen innimellom utenom skisesongen. Se deres nettside for mer informasjon! Det er flere skiløyper som kjøres opp i området, både på stadion, i lysløype og lengre løyper. Se løypeinfo på Skisporet.no eller på skiforenings nettside med løypenettet tilknyttet Ringdalshytta eller se oppdatert informasjon om det lokale løypenettet for Tæruddalen på Skedsmo skiklubbs nettside.

Leirsund ligger hovedsakelig i Skedsmo, men også i Sørum kommune. På Asak i Leirsund ligger skihytta som drives av Leirsund IL. Her er det åpent for servering i vinterhalvåret. For mer informasjon se deres nettside.

Aurskog-Høland:

Mangenfjellet Turlag er en ideel organisasjon som ble stiftet i 1996 med ide om å tilrettelegge for friluftsliv på Mangenskogen. Mangenskogen – et enormt skogsområde med variert terreng nordøst i Aurskog-Høland. Grenser i øst til Eidskog og i nord til Nes. Turlaget preparerer ca. 8 mil med skiløyper på vinteren. De arrangerer tradisjonsrike arrangementer både sommer og vinter. Myrlia er turlagets serveringshytte som har oppe hver søndag hele vinteren. De har i tillegg Kjøltjernhytta som av og til er åpen med servering. Eget turkart med skiløyper og sykkelruter er utgitt. For mer informasjon se deres nettside eller facebookside!

Momoen Idretts- og ungdomslag driver Langfosshytta som er åpen søndager i skisesongen. Se oppdatert informasjon på deres facebookside.

Fet:

På Hvaltjern er det skistadion og utgangspunkt for skiturer i Fet. Fet skiklubb har ansvar for skiløypene på skiarenaen samt treningsløypene i området. Her er det skiløyper laget med kunstsnø når det er for lite naturlig snø, og det er en 1,7 km lang lysløyperunde. For løyperapport for lysløypa, se her. Norsk folkehjelp Fet har en vaktbu ved Skauen på Hvaltjern der det av og til er åpent om vinteren. For mer informasjon om når det evt er åpent, se deres Norsk folkehjelp Fetsund sin facebookside. Skihytta har dessverre ikke vært åpen de siste årene. Fet kommune kjører opp flere ruter i området. Se her for mer informasjon om skiløyper. Det ligger en skihytte ved Bølertjenn på Enebakkneset. Denne er åpen søndager i vinterhalvåret. Løypene går fra Linderud (butikken på Enebakkneset) eller Mølla.